Inaktivitetstimeout fungerar annorlunda på mobil jämfört med dator och webb. På mobil kan detta inte konfigureras. På webb och dator kan detta dock slås på och av och en inaktivitetsduration kan konfigureras.
I mobilappen:
Efter 30 minuters inaktivitet uppmanas du att autentisera dig igen med din PIN-kod eller biometri innan du fortsätter.
Detta är obligatoriskt för alla mobila enheter och kan inte konfigureras ytterligare eller stängas av.
Detta inkluderar surfplattor.
På webben och skrivbordsappen:
För att aktivera inaktivitetstidsgräns, gå till Inställningar > Säkerhet > Inaktivitetstidsgräns
Använd reglaget för att aktivera eller inaktivera funktionen. Uppdatera antalet minuter för att ändra inaktivitetsdurationen (innan utloggning).
När funktionen är aktiverad kräver inaktivitetstidsgränsen en fullständig omautentisering (inklusive MFA, om MFA är aktiverat).
Kan du inte uppdatera dina inställningar för inaktivitetstidsgräns?
Organisationsadministratörer kan ange en organisationsövergripande standard som åsidosätter och gråar ut inställningen per användare. Om detta gäller för din organisation kommer du inte att kunna göra några ändringar för inaktivitetstidsgränser.
Organisationsadministratörer kan ange detta i Organisationsinställningar > Säkerhet & efterlevnad > Inaktivitetstidsgräns
Loggas du ut oväntat?
Dina inställningar för inaktivitetstidsgräns gäller endast för webb och skrivbord. För mobila enheter, inklusive surfplattor, tillämpas en standardinställning på 30 minuter och denna kan inte inaktiveras.


