Przejdź do głównej zawartości

Zarządzanie danymi

Ten artykuł opisuje różne opcje zarządzania danymi i ich usuwania w ramach konta Heidi.

Zarządzaj danymi konta Heidi

Domyślnie Scribe przechowuje dane sesji, transkrypcji i pacjenta, aż do ich usunięcia. Dane można usunąć ręcznie lub ustawić automatyczne usuwanie danych w ramach zdefiniowanych zasad przechowywania. Administratorzy organizacji mogą również ustawić zasady przechowywania danych dla całej organizacji. Możesz również w każdej chwili usunąć własne sesje, notatki i transkrypcje.

Kategorie przechowywania danych

Zasady przechowywania można włączyć dla następujących kategorii danych:

  • Sesje

    • Obejmuje to dane sesji, notatki, transkrypcje i zadania.

  • Pacjenci

    • Obejmuje to nieaktywnych pacjentów oraz dane na ich profilu. Nie obejmuje to żadnych powiązanych sesji.

  • Czaty dowodów naukowych

    • Obejmuje to czaty Dowody naukowe, Zapytaj Heidi i Heidi Home.

  • Transkrypcje

    • Obejmuje to tylko transkrypcje. Nie obejmuje to innych danych sesji.

Włącz zaplanowane dane

  1. Przejdź do Ustawienia > Zarządzanie danymi.

  2. Dla każdej kategorii włącz przełącznik, aby aktywować zasadę przechowywania.

  3. Wprowadź liczbę dni, po których dane zostaną automatycznie usunięte.

Po zakończeniu okresu przechowywania Heidi trwale usuwa dane. Usuniętych danych nie można przywrócić.


Dyktowanie, poprzednie sesje i wyodrębnianie danych pacjenta

Dostępne są dodatkowe ustawienia umożliwiające skonfigurowanie sposobu wykorzystania danych w Heidi.

Odtwarzanie dyktowania

  • Po włączeniu tej opcji Scribe przechowuje nagranie audio każdego dyktowania. Pracownicy medyczni mogą otworzyć panel nagrania dyktowania w sesji, zobaczyć każde nagranie z jego znacznikiem czasu i czasem trwania oraz odtworzyć je, aby sprawdzić dokładność notatki. Nagrania są dostępne po odświeżeniu lub ponownym otwarciu sesji.

  • Więcej informacji na temat dyktowania znajdziesz w artykułach Dyktowanie w Heidi i Dyktuj.

Uwzględnij poprzednie sesje

  • Po włączeniu tej opcji Scribe uwzględnia trzy najnowsze sesje pacjenta jako dodatkowe informacje dla nowej sesji powiązanej z tym pacjentem. Limit trzech sesji jest stały. Bez włączenia tej opcji możesz nadal ręcznie dodawać poprzednie sesje w karcie Dodatkowe informacje.

Wyodrębnianie danych pacjenta

  • Ta opcja jest włączona domyślnie. Po sesji powiązanej z pacjentem Heidi może wykryć w transkrypcji pola takie jak imię i nazwisko, numer telefonu, identyfikator pacjenta, przebyte choroby, aktualnie przyjmowane leki i alergie.

  • Na dole ekranu oraz przy nazwisku pacjenta pojawi się powiadomienie informujące, ile sugestii czeka na rozpatrzenie. Możesz zaakceptować lub odrzucić każdą sugestię – nic nie zostanie zapisane bez potwierdzenia. Zaakceptowanie sugestii aktualizuje odpowiednie dane zapisane w profilu pacjenta.

  • Wyłączenie tej funkcji zatrzyma generowanie nowych sugestii. Nie wpłynie to na istniejące dane pacjenta.

  • Więcej informacji o pacjentach znajdziesz w artykule Pacjenci.


Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?