Limit czasu braku aktywności działa inaczej na urządzeniach mobilnych niż na komputerze i w przeglądarce. Na urządzeniach mobilnych nie można tego konfigurować. Jednak w przeglądarce i na komputerze można tę funkcję włączać i wyłączać oraz konfigurować czas braku aktywności.
W aplikacji mobilnej:
Po 30 minutach bezczynności zostanie wyświetlone zapytanie o ponowne uwierzytelnienie za pomocą kodu PIN lub biometrii przed kontynuowaniem.
Jest to obowiązkowe dla wszystkich urządzeń mobilnych i nie można tego dodatkowo skonfigurować ani wyłączyć.
Dotyczy to również tabletów.
W przeglądarce i aplikacji desktopowej:
Aby włączyć limit czasu bezczynności, przejdź do Ustawienia > Bezpieczeństwo > Limit czasu bezczynności
Użyj przełącznika, aby włączyć lub wyłączyć tę funkcję. Zmień liczbę minut, aby dostosować czas bezczynności (przed wylogowaniem).
Po włączeniu limit czasu bezczynności będzie wymagał pełnego ponownego uwierzytelnienia (w tym MFA, jeśli MFA jest włączone).
Nie możesz zaktualizować ustawień limitu czasu bezczynności?
Administratorzy organizacji mogą ustawić domyślny limit dla całej organizacji, który zastępuje i wyszarza ustawienie na poziomie użytkownika. Jeśli tak jest w przypadku Twojej organizacji, nie będziesz mieć możliwości wprowadzenia żadnych zmian dotyczących limitów czasu bezczynności.
Administratorzy organizacji mogą to ustawić w Ustawienia organizacji > Bezpieczeństwo i zgodność > Limit czasu bezczynności
Nieoczekiwane przekroczenie limitu czasu?
Ustawienia limitu czasu bezczynności dotyczą wyłącznie przeglądarki i aplikacji desktopowej. W przypadku urządzeń mobilnych, w tym tabletów, stosowane jest domyślne ustawienie 30 minut i nie można go wyłączyć.


